Cornellà torna amb força a la seva activitat habitual després del parèntesi estiuenc

Després del parèntesi estiuenc necessari per descansar i reposar forces, la ciutat comença a recuperar el seu ritme habitual. Els negocis pugen persianes, les escoles obren les seves portes i la vida cultural de Cornellà torna als seus carrers.

Inici del curs escolar

Han gaudit de dos mesos de vacances, i ara, els escolars s’incorporen novament a les seves obligacions. L’alumnat d’educació infantil i primària començarà el 12 de setembre i el dia 13, s’hi incorporaran els d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. A partir del 19 de setembre arranquen les classes per als alumnes dels cicles formatius de grau superior. I en el cas dels nens i nenes de les escoles bressol, la data és el 10 de setembre.

Cultura i Patrimoni reprenen exposicions i visites

El dijous 6 de setembre, s’inaugura l’exposició “Una altra perspectiva”, de Laura Pérez. Aquesta mostra tindrà lloc a l’Espai d’Art Moritz i es podrà visitar fins el 29 d’aquest mes. Aquí podeu descarregar més informació. Més informació.

El Departament de Patrimoni també ha reactivat les seves activitats al Museu Palau Mercader i al Castell de la ciutat. El proper 9 de setembre, teniu una nova oportunitat de visitar la Planta Noble del Museu. Activitats del Departament de Patrimoni.  A més, el 13 de setembre, a les 20 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “(Re)modernisme”, de Javier Blanco. Una mostra al Castell que se centrarà en l’experimentació d’aquest artista amb els objectes transformats, en la plasmació d’idees i en l’adaptació de les tècniques creatives a l’era digital. Es podrà veure fins al mes d’octubre.

Les biblioteques entren en òrbita

Les biblioteques de la ciutat també reprenen les seves activitats. A la sala Raimon Llort de la Biblioteca Central, es podrà veure, del 12 al 22 de setembre, una exposició de fotografies antigues extremenyes organitzada per l’Associació Cultural Extremenya San Isidro Labrador.  I el 13 de setembre, a les 18.00 h, la Biblioteca Marta Mata oferirà la projecció del documental “Play Again 2010”, dirigit per Toje Hessen. Un documental que parla de les conseqüències que es generen quan nens i nenes passen molt temps al davant dels mons virtuals. Entreteniment i formació en empresa i noves tecnologies

Entreteniment i formació en empresa i noves tecnologies

El Centre d’Empreses del Baix Llobregat ha organitzat per a aquest darrer trimestre de l’any  cursos i tallers adreçats a petits empresaris o emprenedors, amb l’objectiu de millorar el rendiment de les seves empreses o oferir noves eines de desenvolupament. La formació serà sobre Marqueting 2.0, creació d’empreses, rendiment personal i Networking. Aquí podeu consultar la seva programació.

D’altra banda, el Citilab, centre de referència en noves tecnologies de la nostra ciutat i un referent nacional i internacional ofereix nous cursos per divertir-se i aprendre tecnologia: el Seniorlab, per a introduir les persones grans en el món d’Internet; el Gameacademy, per a la creació de videojocs, o altres com Scrat i Arduino (robòtica, animació i programació), a més dels cursos Inicia’t o els grups d’aprenentatge. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al web: www.citilab.eu.