Un pressupost prudent i responsable per a evitar la fractura social

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat el pressupost del consistori per a l'exercici 2013, que ascendeix a 64 milions d'euros, amb el vot favorable dels grups municipals de PSC i ICV-EUiA, el vot en contra del PP i l'abstenció de CIU.

Són uns comptes rigorosos, prudents i responsables amb la situació econòmica actual, que busquen evitar la fractura social. S'ha augmentat un 8,79% la inversió destinada a polítiques socials, amb els objectius de fomentar l'ocupació, davant la falta d'inversions per part de la Generalitat i el govern central, i de garantir els serveis a persones depenents i als sectors més afectats per la crisi. El manteniment de les partides d'educació, seguretat i espai públic completen la columna vertebral d'aquests pressupostos.

El deute es redueix

El volum total de deute es redueix, amb una disminució de la càrrega financera del 13%, aconseguint així ser una de les ciutats menys endeutades de Catalunya i una de les menys endeutades d'Espanya. Així, mentre a Cornellà el deute municipal acumulat és de 97 euros per habitant, a Barcelona, per exemple, és de 450 euros. Aquesta xifra és producte de dividir el volum total de deute del municipi entre els seus habitants.

L'Ajuntament garanteix durant 2013 tots els serveis públics existents, sense suprimir-ne cap, en la seva filosofia de defensar tot el que s'ha aconseguit els últims anys a la ciutat. Per a 2013 fins i tot s'ha incorporat a la despesa corrent el manteniment de tres nous equipaments: una biblioteca, un auditori i una nova zona d'aigües a Can Mercader.

L'alcalde, Antonio Balmón, ha explicat que són uns comptes “per defensar, fins a on puguem, els serveis que oferim, fins i tot en alguns com l'ocupació, on no tenim competències però que fomentarem amb plans específics”.

   
  MÉS INFORMACIÓ:
Cornellà Informa: "Una inversión de 2.015.000 euros adecuada a los recursos del Ayuntamiento"
Cornellà Informa: "Aprovades les ordenances fiscals de 2013"
Presentació web dels Pressupostos 2013
Pressupostos 2013 complets (pdf)