La brigada de neteja va retirar més de 800 grafittis entre gener i abril de 2013

L'Ajuntament de Cornellà destina en 2013 un total de 18,1 milions d'euros a mantenir la neteja en espais públics i carrers. Una de les brigades que actua de manera habitual als carrers és la dedicada a la neteja de grafittis. Concretament, l'Ajuntament disposa de dos equips. Un que realitza una tasca de neteja amb vehicles i productes adequats i un altre per repintar i per renovar les zones de les quals no es pot eliminar el grafitti amb l'equip de neteja. Entre gener i abril de 2013, aquest servei va retirar 861 grafittis que majoritàriament es realitzen de forma irregular en façanes, equipaments i mobiliari municipal.


El 28% del pressupost municipal es destina al manteniment de l'espai públic
Per a l'any en curs l'Ajuntament de Cornellà destina el 28% del pressupost municipal (18,1 milions d'euros) a la neteja i conservació de la ciutat: al servei diari de neteja de carrers i places, al de recollida d'escombraries, a la conservació de zones verdes i jardins, al manteniment d'equipaments municipals i altres serveis com l'enllumenat i clavegueram, entre uns altres.


Actuar amb civisme
"La ciutat més neta no és la que més d'escombra, sinó la que menys s'embruta". Aquesta és una frase molt certa i aplicable a aquest context, ja que amb comportaments cívics i responsables s'evitarien despeses de neteja que es generen per la recollida d'excrements d'animals als carrers, per la pintada de grafitis, el trencament de mobiliari urbà, entre uns altres.
Cornellà pel Civisme és una campanya que funciona a la ciutat des de fa diversos anys i que se sustenta en accions de conscienciació ciutadana i en actuacions com el treball realitzat al carrer per part d'educadors cívics en la temporada d'estiu.

Més informació
Consulta informació sobre la campanya de civisme
Pressupost municipal en manteniment i serveis