L’Ajuntament de Cornellà destina 134.000 euros a donar suport a la tasca de les entitats socials de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà, després d’aprovar la liquidació del 2012 amb benefici, ha augmentat la inversió en polítiques socials amb l’objectiu de donar suport a la tasca que desenvolupen les entitats de la ciutat que treballen per a defensar i protegir les persones més vulnerables. En total s’hi destinaran 134.000 euros més, seguint així amb la línia del Govern municipal d’evitar la fractura social i sumar esforços amb els agents socials del municipi per a afrontar les conseqüències de la crisi econòmica.

El pressupost per a 2013 de l’Ajuntament de Cornellà ja va incrementar en un 8,79% les dotacions de polítiques en acció social, especialment per a les necessitats derivades de l’atenció a les persones dependents, en sectors com els serveis d’atenció domiciliària o les ajudes a persones grans.

Una part d’aquests recursos, concretament més de 41.000 euros, anirà destinada a la Botiga Solidària, un projecte comunitari en què cada dia participen més entitats de forma voluntària, i que ofereix aliments al voltant de 600 famílies en situació de precarietat social. L’aportació surt d’un acord de ple que preveia que, si la liquidació del pressupost 2012 resultava positiva, es donaria aquesta quantitat al projecte.

La resta dels recursos serà per a les entitats socials de Cornellà per a garantir la continuïtat dels seus projectes i pal·liar els efectes de les retallades en el tercer sector per part del govern autonòmic i central. Les associacions beneficiades són l’organisme benèfic Càritas, la fundació Acció Solidària contra l’Atur, l’Associació de Familiars Salut Mental Baix Llobregat, l’associació Aprodico, que atén a persones discapacitades, l’Associació de Familiars d’Alzheimer, la Coordinadora contra la Marginació, i les fundacions El Llindar i La Carena, que promouen la formació ocupacional i la igualtat d’oportunitats entre els joves. Totes elles, en els àmbits de la salut i el suport social, desenvolupen els seus projectes amb grans dosis de compromís i d’esforç, oferint suport, proximitat i ajut a la població més afectada per la conjuntura econòmica i als seus familiars, essent un important pilar per a la ciutat.

L’Ajuntament complementa així, els projectes desenvolupats al llarg de l’últim any promoguts des de l’Acord Social, com la Botiga Solidària, l’Oficina de Mediació Hipotecària o el Mapa de Capacitació Professional, amb la característica comuna del diàleg, la coresponsabilitat i la col·laboració públic-privada.