Cornellà exigeix a la Generalitat que cerqui solucions per fer front a la demanda de beques menjador a les escoles

Consulta la moció AQUÍ

L’Ajuntament de Cornellà va aprovar al Ple del dimecres 30 d’octubre una moció per reclamar a la Generalitat que cerqui solucions per fer front a la demanda de beques menjador a les escoles de la ciutat. La moció, presentada per PSC i ICV-EUiA i aprovada per unanimitat amb el suport de PP i CIU, també exigeix el pagament immediat de tot el deute corresponent al ajuts alimentaris que es van atorgar el curs passat i encara no s’han cobrat. En concret, la Generalitat deu al Consell Comarcal del Baix Llobregat un milió i mig d’euros en beques menjador i transport escolar de l’any passat.

La situació de crisi econòmica que pateix la comarca, fa que cada vegada, siguin més famílies les que no tenen recursos necessaris per alimentar els seus fills. Així, les sol·licituds de beques menjador creixen cada any a Cornellà: s’ha passat de 971 peticions al 2011, a les 1.078 de 2012 i 1.133 al 2013. Paral·lelament, la Generalitat redueix la seva concessió: de 896 a 2011, 757 al 2012 i 662 al 2013.

Aquesta contradicció deixa la ciutat en una situació desesperada que l’Ajuntament combat amb totes les seves forces. Des del Consistori, s’han complementat any rere any els ajuts al menjador per tal de garantir la suficiència alimentària per als infants de la ciutat, a banda d'organitzar iniciatives com el casal d'agost per assegurar l’alimentació als infants més vulnerables del municipi, i a impulsar i recolzar la Botiga Solidària, que durant els mesos d'estiu va repartir 1.000 menús infantils  per tal de pal·liar la situació.

La moció reivindica que no pot haver cap nen amb dèficits alimentaris, i per tant, la Generalitat ha d’augmentar la partida pressupostaria per solucionar aquesta urgència social.