La plaça Fontsanta canvia d’imatge per a guanyar en accessibilitat

La plaça Fontsanta, situada entre els carrers Penedès, Priorat, Terra Alta i la carretera de Sant Joan Despí es remodela per reordenar-ne l’espai i fer-la més accesible i còmoda per als seus usuaris.

El projecte contempla l’ordenació de la plaça Fontsanta i dels espais adjacents, creant un espai central per al trànsit de persones i cotxes, separat dels edificis per una sèrie de parterres amb zones arbustives i d’arbrat i creant un espai més privatiu al costat dels habitatges.

A l’espai central se situaran dues zones acotades, destinades a jocs infantils; i es faran rampes per a millorar l’accessibilitat als portals dels habitatges. D’altra banda, a la vorera de la carretera de Sant Joan Despí, s’eliminaran les actuals escales, substituint-les per una rampa i unes noves escales que permetran salvar el desnivell existent de manera endreçada i complint amb la normativa d’accessibilitat.

Les obres seran desenvolupades per l’empresa municipal Procornellà i en la seva execució participaran persones aturades de Cornellà. Està previst que les obres es desenvolupin en un termini de sis mesos. 

Transformació integral del barri

Aquesta actuació forma part del Projecte d’Intervenció Integral de Fontsanta que contempla la millora urbanística del barri i la promoció de projectes socials i esportius. Entre les actuacions ja finalitzades destaca la renovació de les façanes dels quatre edificis que envolten la plaça Fontsanta, amb un total de 224 habitatges socials construïts als anys 70 i que han vist millorada la seva estètica i funcionalitat.

El projecte consta de 18 actuacions, de les quals ja s’ha executat una gran part, amb un pressupost de 7,5 milions d’euros, finançats al 50% entre l’Ajuntament i la Generalitat, mitjançant la Llei de Millora de Barris. Es tracta, doncs, d’un projecte que ha permès continuar amb la tasca de transformació i millora d’aquest barri, iniciada als anys 90, per dotar-lo de millors serveis i millorar la qualitat de vida dels seus habitants.