Cornellà participa en el projecte pilot “Cuida’m”

Departament de Salut Pública

Cornellà ha començat a desenvolupar el projecte pilot Cuida’m, impulsat des de la Generalitat, que pretén garantir un tractament diferencial a malalts d’alzheimer, autisme i d’altres patologies mentals. La nostra localitat, juntament amb el Maresme Central i Manresa, ha estat triada per encetar aquesta prova, que es podria estendre a la resta dels ambulatoris catalans si els resultats a Cornellà són positius.

És una nova targeta sanitària similar a la de la resta de catalans, però amb la paraula CUIDA’M, cosa que els permetrà una atenció sanitària diferenciada per les seves característiques mentals. D’aquesta forma, el malalt tindrà prioritat en les sales d’espera, podrà estar acompanyat per un altre familiar en tot moment i tindrà facilitats en l’atenció domiciliària.

La prova pilot s’està començant a implantar i l’objectiu és que el 2014 s’estengui a la resta del territori català. Amb aquesta targeta es vol aconseguir que el personal sanitari conegui des del primer moment les característiques dels pacients.