Cornellà commemora els 35 anys de la restauració de la democràcia als ajuntaments

El 3 d’abril de 1979, Cornellà de Llobregat va votar per primera vegada després de la dictadura franquista en unes eleccions municipals. Per a commemorar aquesta data, l’Ajuntament de Cornellà organitza un acte el 28 de març, que remarcarà la importància de l’arribada de la democràcia i l’impacte que aquests 35 anys han tingut en l’evolució de la ciutat i de la seva ciutadania.

A la cerimònia, que tindrà lloc a L’Auditori, es farà lliurament de les medalles d’or de la ciutat als dos primers alcaldes de Cornellà des de la restauració de la democràcia, Frederic Prieto (1979-1985) i José Montilla (1985-2004). També es farà un reconeixement als càrrecs electes i als regidors i regidores que han dedicat part de la seva vida a la responsabilitat de la posada en funcionament, consolidació i treball de l’administració municipal. Tots els caps de llista i persones que han format part dels diferents equips de govern com a tinents d’alcalde, rebran la distinció de regidors honoraris.

Durant l’acte, es projectarà un video que repassa els moments més significatiu de l’efemèride, així com la transformació que ha significat per a la ciutat de Cornellà. Totes les persones que han format part dels consistoris d’aquestes nou legislatures han estat convidades a la commemoració, així com representants de les entitats i el món associatiu de la ciutat.

Resultats eleccions municipals 1979-2011