Cornellà avança en matèria de Seguretat

La seguretat és una de les prioritats del govern municipal. En els pressupostos municipals de 2014 s'ha destinat una partida de més d'un milió d'euros a la seguretat ciutadana i la política territorial. Entre els objectius del govern destaca l'optimització del Pla Local de Seguretat, que treballa des de la prevenció en tres eixos fonamentals: les persones, els serveis i la ciutat.

D'aquest Pla  ja s'han completat més del 50% dels objectius plantejats fa tres anys: 25 d'un total de 45 actuacions vinculades a la seguretat de les persones, a la preservació dels espais públics i la cohesió social, i a la necessitat d'optimitzar la coordinació i eficiència dels recursos públics que vetllen per la seguretat. 11 actuacions més estan en execució, el que permet una avaluació positiva i optimista per a finalitzar tots els objectius durant el proper any.

APP de seguretat

A més, fa mig any l'Ajuntament de Cornellà va posar en marxa una aplicació mòbil gratuïta de seguretat, pionera a Catalunya i Espanya, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per a actuar en casos d'emergència. Funciona  les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any i més de 3.000 persones ja se l'han descarregat.

D'altra banda, la Guàrdia Urbana de Cornellà ha incorporat recentment dos nous vehicles, que no han suposat una Inversió significativa ja que es tractava de vehicles en bon estat immobilitzats en el Dipòsit Municipal , i que estaven destinats a ser desballestats. D'acord amb la Llei 18/2009 ,i complerts els terminis i requisits legals adients, s'han incorporat al parc mòbil de la Guàrdia Urbana per a destinar-los a vigilància i control del trànsit.


Pla Local de  Seguretat
APP  de Seguretat

 

L’aplicació per a telèfons intel·ligents es titula “Seguretat ciutadana” i es pot descarregar gratuïtament de Play Store (Android) i AppStore (Iphone), o mitjançant aquest QR.