Activitats informatives i lúdiques per a aprendre a estalviar energia

Del 23 al 27 de juny se celebra la Setmana de l'Energia Sostenible a tot Europa, però a Cornellà es faran activitats per promoure l'estalvi energètic i les formes d'energia més sostenibles al llarg dels mesos de juny i juliol.

La primera de les activitats tindrà lloc el 2 de juny a la tarda a l'associació de veïns de Sant Ildefons. S'ha programat, com a part de la Setmana Cultural del barri, una xerrada sobre estalvi d'energia a la llar a càrrec del grup Baix Llobregat de la cooperativa Som Energia.

Les activitats per tota la família començaran el dissabte 14 de juny amb una visita ambiental a l'Estadi del RCD Espanyol, on es podran visitar l'estadi i la seva coberta fotovoltaica, la major del municipi. Es finalitzarà la visita amb una mostra de vehicles elèctrics municipals i amb la visita a l'Estadi Municipal, que disposa de plaques solars tèrmiques. Per realitzar aquesta visita cal inscriure's enviant un c/e a eflores@aj-cornella.cat o trucant al 93 475 87 18.

La gimcana popular de Festa Major d'enguany, que es fa el 20 de juny i que té com a temàtica la conservació del medi ambient, comptarà també amb un joc sobre estalvi energètic i energies renovables.

La piscina Can Millars, equipament esportiu que ha participat en el projecte Eficiència Energètica als Equipaments Esportius, també participa a la Setmana de l'energia amb una jornada lúdica el 19 de juliol a la tarda. Es faran activitats a l'aigua i també tallers perquè els més petit aprenguin a estalviar energia d'una forma divertida i perquè coneguin fonts d'energia renovables.

A més a més, les escoles del municipi que estan treballant projectes d'estalvi energètic també se sumen a la celebració de la Setmana, amb tallers educatius sobre energies renovables i canvi climàtic.

A la Setmana Europea de l'Energia Sostenible hi participen aquest any 100 municipis de Catalunya, amb diferents activitats per tots els públics que promouen fer un ús més eficient de l'energia.

 

Descarrega el programa d'activitats