L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa horts comunitaris destinats a col·lectius vulnerables

L'Ajuntament de Cornellà destinarà una parcel·la del barri de Sant Ildefons a crear 36 horts comunitaris que se cediran a persones amb risc d'exclusió social com aturats de llarga durada. El nou projecte s'emmarca dins la línia de treball del consistori per fer front als efectes de la crisi i defensar la dignitat de les persones des de totes les vessants.

Cada hort tindrà 38 metres quadrats i se cedirà per dos anys, sense pagar cap cànon, amb tres objectius fonamentals: ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i l'ocupació de les persones destinatàries, ja que els productes conreats es destinaran a l'autoconsum de la persona; oferir formació ocupacional específica en horticultura als beneficiaris per poder reorientar el seu futur laboral;  i desenvolupar un projecte comú reforçant els hàbits de treball conjunts i suport entre els membres dels horts.

La parcel·la té una superfície total de 2.105,39m2, i està previst realitzar les obres durant aquest any, a partir de les properes setmanes. Tenen un pressupost de 250.000 euros i consistiran en anivellar el terreny, crear un traçat d'aigua per al reg, camins d'accés, construir la tanca perimetral i la col·locació de terres vegetals. La parcel·la disposarà també d'una zona d'estada, amb serveis sanitaris.Es tracta de la tercera promoció d'horts urbans que realitza l'Ajuntament de Cornellà.

 

Consulta nota de premsa