Tot a punt per a que comenci la VII Universitat d’Estiu de les Dones

Del 7 a l'11 de juliol torna a Cornellà la Universitat d'Estiu de les Dones (UED), per oferir una formació de qualitat i exclusiva en matèria de gènere, única a les universitats catalanes. El Citilab Cornellà és una vegada més la seu d'aquest programa que està inclòs dins de l'oferta formativa Els Juliols, els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona (UB). Aquest any arribem a la setena edició d'una iniciativa que organitzen conjuntament la UB i l'Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), amb l'objectiu d'oferir formació superior especialitzada en la figura de la dona en el seu context històric i social.

Com és habitual, cadascun d'ells està impartit per reconeguts docents procedents de diverses universitats. Paral·lelament als cursos, s'organitzen activitats transversals. Entre d'altres, la conferència inaugural, amb el títol A l'ombra: l'art de les dones artistes,  una taula rodona, que parlarà de Dones periodistes corresponsals, Les Tardes de la Universitat, que oferiran un taller d'improvisació teatral, o el concert de l'Orquestra UNESCO de Barcelona (dijous, 10 de juliol, 19.30h).

El grans temes del cursos seran: La dona a l'Antic Egipte, Dones enamorades del coneixement, Dona i literatura: la dona front als reptes literaris i La Dona a la iconografia mitològica.

Més informació