L’Ajuntament potencia l’aprenentatge d’idiomes amb projectes com Dyned o Educar per Créixer

Els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Cornellà compten aquest any amb una partida de 2,6 milions euros destinats a temes estrictament educatius, principalment a projectes que reforcen la tasca formativa dels centres fora de l’horari lectiu. Entre els objectius, una de les prioritats és el reforç en l’aprenentatge d’idiomes. 

Educar per Créixer

L’“Educar per Créixer” és un projecte que pretén definir i millorar el model educatiu de la ciutat buscant la implicació de diferents sectors. A través d’aquesta plataforma s’estan impulsant iniciatives per a escolars amb diferent grau de formació. En col·laboració amb l’EOI, s’impulsa un programa de voluntariat per fer cursos i tallers de llengua anglesa, tant d’iniciació com de conversa, al llarg del curs escolar. Així mateix, des de fa dos anys s’impulsa un casal d’anglès a l’estiu per a alumnes de 1r i 2n de l’ESO.

Programa Dyned

Es tracta d’un programa adreçat a alumnes dels centres educatius de la ciutat a partir de 5è de primària. És un mètode “en línia” d’aprenentatge de l’anglès que facilita tant la seva comprensió com la posada en pràctica d’habilitats comunicatives orals en aquesta llengua. Es pot desenvolupar des de casa, fora de l’horari lectiu, i el seu contingut és totalment adaptable al nivell inicial de cada estudiant. Més informació AQUÍ

L’institut Francesc Macià, centre multilingüe

El curs 2014-2015 l’institut Francesc Macià posa en marxa una iniciativa innovadora per reforçar l’aprenentatge de la llengua anglesa: possibilitat, per als alumnes de primer curs de batxillerat científic, de poder seguir les classes, en aquest idioma, de les assignatures de filosofia, educació física i ciències del món contemporani. Així mateix, el centre ofereix també aquesta opció als alumnes de 1r d’ESO en l’assignatura de geografia. D’altra banda, el centre treballa en la formació multilingüe amb l’oferta a l’ESO de francès o alemany com a assignatures optatives. El centre també va ser pioner, en col·laboració amb la seva Ampa, l’Ajuntament i l’EOI, en la creació d’un curs pilot adreçat a estudiants dels instituts de Cornellà. Aquest curs preparava els joves per a la superació de les proves per a l’obtenció del certificat oficial d’anglès dels nivells intermedi (B1) i avançat (B2). Donat l’èxit de l’experiència de Cornellà, aquesta iniciativa s’ha estès aquest curs, amb el suport del Departament d’Ensenyament i dels Ajuntaments, als municipis de Sant Boi, Gavà i Viladecans.

L’Escola Oficial d’Idiomes, un referent

L’Escola Oficial d’Idiomes, ubicada a la ciutat des de fa tres anys, va significar un salt qualitatiu en l’aprenentatge d’idiomes, ja que va permetre tenir a la ciutat una escola pública on s’imparteixen ensenyaments que donen dret a les úniques titulacions oficials que s’expedeixen a l’Estat espanyol i que alhora són reconegudes a l’estranger. Més informació AQUÍ