El MMACA celebra el primer any com a una oferta cultural consolidada a la ciutat

Departament de Patrimoni Cultural

Fa un any el Museu de Matemàtiques de Catalunya va obrir les portes a la seva seu del Museu Palau Mercader, al parc de Can Mercader de Cornellà. Durant 2014, la seva exposició permanent "Experiències Matemàtiques" ha rebut més de 13.000 visites.

Justament aquest diumenge, per celebrar aquest aniversari, el MMACA ha organitzat diversos tallers i activitats davant de l'edifici del Museu, a més de visites guiades. La celebració conclourà dimecres a la tarda, amb una conferència adreçada al professorat, ja que a més de ser un museu obert regularment a la ciutadania, s'ha fet un gran esforç per promoure la divulgació de les matemàtiques entre els centres educatius.

Segons càlculs dels mateixos promotors del MMACA, entre febrer i desembre de 2014, 3.560 persones han visitat el Museu en l'horari de visita general (dimecres a la tarda i diumenge al matí). I pel que fa a grups d'escolars i docents, aquesta xifra és de 9.840 persones, de més de 100 centres. De cara a aquest any 2015, s'ha plantejat crear una nova franja horària de visites per a centres educatius, amb la qual cosa es preveu assolir entre 33.000 i 40.000 visitants totals.

El Museu de Matemàtiques de Catalunya es va instal·lar a principis de 2014 a la planta superior del Museu Palau Mercader, en una superfície de més de 300 metres quadrats on es pot visitar una exposició permanent interactiva. La seva finalitat és difondre les matemàtiques des d’un vessant lúdic i divertit. Aquest Museu està promogut per l’associació MMACA, formada per professorat des d’Infantil fins a la Universitat, la majoria en actiu i repartits per tota la geografia catalana i d’altres de jubilats, que es planteja com a principal repte popularitzar les matemàtiques i fer-les més emocionants i aplicables al desenvolupament social, econòmic i personal.