L'Ajuntament crea 30 llocs de treball nous per reforçar l'educació el 2015

Departament d'Educació

L'Ajuntament ha creat 30 nous llocs de treball per a l'àmbit educatiu, dins d'una nova edició dels plans locals d'ocupació. De les persones contractades, 16 són docents que realitzaran tasques d'estudi assistit, 8 més que l'any passat, la qual cosa permetrà que aquells grups on hi hagi estudiants amb necessitats educatives comptin amb dos professionals. L'objectiu és reduir el fracàs escolar i atendre a la diversitat de l'alumnat.

També s'han contractat cinc persones de suport a les biblioteques d'escoles i instituts, una de reforç per a l'Escola Oficial d'Idiomes, una de mediadora i intèrpret entre les famílies d'origen marroquí i els centres educatius, i 7 per a tasques administratives a les escoles d'educació infantil, l'EOI, l'Escola Virolai i el Centre de Formació d'Adults.

Aquesta és la segona vegada que el Consistori contracta professors. Durant el curs 2013-2014 més de 500 alumnes dels centres escolars públics i concertats de Cornellà, a més dels seus cinc instituts, es van beneficiar d'aquestes classes de reforç, que van impartir 8 docents. Més del 75% dels estudiants van millorar els seus hàbits d'estudi i els seus resultats, afavorint així la millora del seu rendiment escolar.

Ingrés extraordinari d'una plusvàlua

Aquestes contractacions de personal educatiu formen part d'un nou pla d'ocupació municipal, que va entrar en vigor el passat mes de gener i que ha creat 150 llocs de treball per a persones en situació de desocupació del municipi. Ha estat possible gràcies a un ingrés extraordinari de 881.850,76 euros procedents d'una plusvàlua per la venda d'un edifici del complex d'oficines WTC Almeda Park.

Un nou institut a la ciutat

Cornellà treballa en la consolidació d’una xarxa de serveis públics de qualitat que ofereixin a la ciutadania espais de creixement i diàleg i que assegurin la igualtat d’oportunitats. Així, el proper curs entrarà en funcionament un nou institut públic a la ciutat, que començarà amb dos grups de primer d’ESO. Compartirà instal·lacions amb l’escola Sant Ildefons, amb l’objectiu d’aprofitar al màxim els equipaments disponibles al municipi, contribuir al seu manteniment i evitar-ne la degradació.

Qui hi estigui interessat, pot assistir a una reunió informativa el dijous 5 de març, a les 18.30 hores. Lloc: c. Almogàvers s/n, 2a planta (edifici Roger de Llúria). Telèfon de contacte: 675 783 447.