Prova de les sirenes de risc químic a Cornellà el 13 d'abril

Guàrdia Urbana

El departament d'Interior de la Generalitat prova el dilluns dia 13 d'abril al matí, les 83 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Una d'aquestes sirenes està situada a Cornellà, en concret a l'edifici de l'Ajuntament, que es provarà a les 12.00 hores.

Durant l’exercici sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 36 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

L’alarma consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

Flyer amb més informació sobre la prova

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís, aturar els aparells de climatització, i cercar informació als mitjans de comunicació. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

També es important recordar que si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis.

Material informatiu sobre el risc químic
@emergenciescat