Menús solidaris per ajudar els més desfavorits

La Fundació El Llindar, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i la col·laboració de la Fundació Futur i “La Caixa”, ha engegat a la nostra ciutat el projecte “Menja Futur”, una iniciativa de cuina solidària per oferir àpats, a preus baixos, a famílies i persones de Cornellà que tenen uns ingressos mínims però no són beneficiàries de la Botiga Solidària.

La iniciativa té dos objectius prioritaris: atendre persones amb pocs recursos, derivades dels serveis socials municipals, i per altra banda, oferir una feina a joves que han deixat els estudis i es troben a l’atur.

Menús oberts al públic

La proposta s’anomena “Menja futur” i compta amb un punt de venda al mercat Centre obert al públic en general i a les empreses. En aquest establiment s’ofereixen plats casolans preparats de qualitat i a preus econòmics. La venda al públic general tindrà un preu de màxim 5 euros per menú, i els beneficis generats permetran oferir un preu molt més ajustat a les persones amb pocs recursos. Amb aquesta formula, al llarg de l’any s’espera poder servir entre 4.000 i 5.000 menús socials.

En aquest projecte, la Fundació El Llindar gestiona els serveis del punt de venda a la botiga i amb empreses i s’encarrega de la formació i contractació de joves que atenen la botiga. Per la seva banda, la Fundació Futur elabora el menjar que és cuinat per persones en situació de vulnerabilitat. A banda de poder contribuir a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i a la formació de joves, el projecte té un impacte social, ja que es vol implicar i conscienciar la ciutadania en un projecte solidari.

Menú de tres plats per 5 euros, al mercat Centre

Tots els plats s’elaboren artesanalment i inclouen una variada oferta. Es pot optar per un menú complet o el diari per 5 euros (2 plats + beguda + postres), o plats individuals (entre 2 i 4 euros). El benefici generat permet oferir menús a preus més baixos a veïns i veïnes de la ciutat derivades dels Serveis Socials Municipals, Càritas Diocesana, així com d’altres entitat socials. El punt de venda està ubicat al mercat Centre i es regeix pel mateix horari.

Suport a joves que no tenen feina

El Llindar és una entitat sense ànim de lucre, social i educativa nascuda l’any 2004 a Cornellà. Impulsen actuacions educatives innovadores per a nois i noies d’entre 12 i 25 anys que, per la seva situació de fragilitat personal i de recorregut de fracàs i abandonament, no encaixen en les diverses ofertes d’ensenyament reglat. El seu objectiu és orientar, acompanyar i donar suport a la seva transició cap a la vida adulta i el seu retorn al sistema educatiu reglat o l’accés al mercat laboral. Des de 2004 han acompanyat a més de 2.600 adolescents i joves del Baix Llobregat i el Barcelonès Sud.