Congelació de la totalitat d' impostos i taxes per a 2016

El Ple d'octubre va aprovar les ordenances fiscals per a 2016, que contemplen la congelació de la totalitat d' impostos, taxes i preus públics municipals per a 2016, sense excepció, amb l'objectiu de no augmentar la pressió fiscal als ciutadans i incentivar la inversió econòmica.

L'impost de béns immobles (IBI) es congelarà per als cornellanencs, que pagaran exactament el mateix que en 2015 i a més, les famílies més desfavorides podran comptar amb ajuts pe facilitar el seu pagament.

Pel 2016 també es preveu mantenir els ajuts per als emprenedors, ampliant l'ajuda Quota Zero per a noves activitats econòmiques. També s'inclou la possibilitat de rebre subvencions pels propietaris dels edificis que formen part del Pla Especial de Patrimoni i a partir de setembre de 2016 s'aprovarà la tarifació social.

Les ordenances presentades per l'equip de govern es van aprovar amb els vots favorables d' ICV-EuiA, l'abstenció d'ERC i PP i el vot en contra de Ciutadans i Cornellà en comú-Crida per Cornellà.