Citilab Cornellà acull i impulsa la 2a Setmana de la Coinnovació

Del 20 al 28 de novembre, Citilab Cornellà acull i impulsa la 2a Setmana de la Coinnovació en el Baix Llobregat, organitzada al costat d'Innobaix, el Consell Comarcal i fundacions afins de Viladecans i Sant Boi.
Cada dia els tallers i activitats desenvolupen un eix temàtic per donar a conèixer activitats innovadores: emprenedors, educació, sèniors, disseny 3D, moneda social, robòtica... El dissabte 28 la setmana culmina amb una festa, a partir de les 12 hores, amb la col•laboració de Factoria Artística de Cornellà, i una experiència d'escultures amb llum LED.

Seguretat a la xarxa
Una de les activitats de la Setmana de la Coinnovació és la Criptoparty: una trobada per explicar com instal•lar, configurar i utilitzar eines en el nostre ordinador perquè Internet sigui més segur, protegir les nostres contrasenyes, navegar anònimament, còpies de seguretat...Qualsevol persona, de qualsevol nivell, pot portar el seu ordinador i participar en la Criptoparty.
És un tema cabdal per Citilab, que també ofereix el servei de tecnoatenció, per promoure un ús saludable de les noves tecnologies, i prevenir l'abús o l'ús inadequat. Realitza tant atenció *directe en el propi Citilab com a formació en centres docents i altres entitats.

Citilab: laboratori ciutadà
El Citilab és un laboratori ciutadà en què s'experimenta amb les noves tecnologies: s'aprèn entre tots per innovar i que els beneficis repercuteixin en tothom. Qualsevol persona, amb qualsevol nivell de coneixement, pot entrar en aquest camí a través d'una de les seves moltes portes. L'aportació de cada persona, el seu coneixement previ, el seu valor, contribueix a enriquir cadascun d'aquests camins i sumar-se a un valor major i un esforç comú per innovar en la nostra societat.
Avui dia, i aquesta és la clau del Citilab Cornellà, qualsevol persona pot innovar gràcies a la tecnologia si se li aporta l'entorn adequat. I aquest entorn està en el Citilab: no només és programació i ordinadors, també són robots,videomedia, impressió 3D, són clubs on compartir la seva inquietud. Per això és un espai col•laboratiu: l'experiència de qui aprèn enriqueix l'experiència dels altres, i dels quals vindran més tard.

Informació de la Setmana de la Coinnovació