Cornellà promou l'educació amb la contractació de 12 professors més dins els plans locals d'ocupació

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa, a començaments d'any, nous plans locals d'ocupació amb la contractació de 100 persones, per un període de sis mesos. Amb aquesta mesura es pretén millorar i fomentar l'ocupació, així com contribuir a rebaixar la taxa d'atur al municipi, que es situa en un 16%, una xifra encara alta tot i que hagi experimentat una lleugera davallada en els últims mesos.


Una part dels treballadors contractats es destinaran a reforçar l'àmbit educatiu, una de les prioritats del govern municipal, amb l'objectiu de reduir el fracàs escolar i atendre les necessitats de l'alumnat. En total, 28 persones, amb un perfil professional molt concret, realitzaran diferents tasques de suport a projectes educatius municipals. Per una banda, s'han contractat 12 professors per recolzar l'estudi assistit a les escoles i instituts per a aquells alumnes amb dificultats per a fer un seguiment educatiu òptim. Moltes famílies manquen dels ingressos necessaris per pagar classes de reforç o activitats extraescolars als seus fills. Aquest servei, permet que els alumnes millorin el seu rendiment i faciliten la seva integració al conjunt de l'aula. Anteriorment, el consistori ja havia ofert aquest servei educatiu, gràcies al qual es va donar suport acadèmic a més de 500 escolars de la ciutat. A més, per donar suport a l'ensenyament de llengües s'han contractat dos docents per recolzar la comunitat educativa de l'Escola Oficial d'Idiomes.

L'Ajuntament de Cornellà, conscient de les mancances existents en el terreny educatiu, té com a objectiu impulsar polítiques que contribueixin a la millora de l'educació dins del municipi i recolzar l'ensenyament i la comunitat educativa davant les retallades de la Generalitat de Catalunya que és qui en té les competències. Per això, també s'han contractat dos traductors en llengua àrab per donar assistència a processos d'acollida de famílies, cinc persones per donar suport i atenció als serveis administratius dels centres educatius de la ciutat i set més per a dinamitzar i impulsar les biblioteques escolars.

Consulta tota la informació AQUÍ