El Centre d'Empreses Baix Llobregat va fomentar la creació d'un centenar d'empreses al llarg de 2015

Un total de cent empreses s'han creat al llarg de 2015 amb el suport del Centre d'Empreses i del Viver d'Empreses de Procornellà, de les quals,32 s'han quedat ubicades en aquestes instal•lacions. En total, sumen 142 les empreses allotjades entre els dos edificis gestionats per l'empresa municipal de l'Ajuntament de Cornellà. El nou Viver d'empreses -estrenat l'any 2014- ja té tots els 14 despatxos ocupats, mentre que té disponibles 14 espais de coworking. El Centre d'Empreses està al 100% d'ocupació, i té gairebé complets el servei de domiciliació de correu, el de trucades més correu, i els espais de coworking. Entre totes aquestes empreses, s'ocupen gairebé 500 persones, un 43% treballadors del règim general, i la resta autònoms (RETA).

Són les principals dades provisionals del balanç de l'any passat del Centre d'Empreses Baix Llobregat, l'àrea de promoció econòmica de l'empresa municipal Procornellà, que té la finalitat de crear i mantenir ocupació, fomentant l'esperit emprenedor, mitjançant el suport a la creació i consolidació d'empreses a Cornellà de Llobregat. Lloga espais, assessora i acompanya l'emprenedor, imparteix cursos de formació, als seus dos espais: la seu del carrer Tirso de Molina núm. 36, i al Viver d'Empreses del carrer Joan Fernández núm. 3.

Pel que fa a l'assessorament, cal destacar que durant 2015 s'ha atès a 316 nous emprenedors, s'han realitzat 35 sessions informatives amb gairebé 200 assistents. I 111 més han assistit als cursos de formació per a fer un pla d'empresa.

En un dels serveis del Centre d'Empreses, l'acompanyament per a la recerca de finançament, durant 2015 s'ha col•laborat amb 20 empreses que han aconseguit 1,2 milions d'euros en diferents préstecs i crèdits a l'emprenedoria. I pel que fa al PAE, el servei gratuït de constitució d'empreses, l'any passat se'n van realitzar 46. Finalment, en el programa ‘Reempresa', en què es posa en contacte persones que deixen un negoci amb altres que el poden reprendre, es comptabilitzen 3 casos d'èxit.

Innovació tecnològica i compromís social al Citilab
A més dels dos espais i dels serveis oferts per Procornellà, cal recordar que el Citilab-Cornellà també disposa d'espais per a empreses, vinculades especialment a la innovació tecnològica i social.

Citilab facilita a pre-emprenedors, autònoms i empreses més de 1.500 m2 d'espais en condicions avantatjoses a la primera i segona planta del centre. Són l'espai de treball Labworking, el Centre d'Empreses de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (CETIC) - actualment són 17 les empreses instal•lades- i altres espais auxiliars com les illes de reunió i el Showroom, on els emprenedors poden posar en valor la seva oferta en les seves accions de pre-venda i de desenvolupament d'aliances.

El procés de selecció de projectes que es poden instal•lar al Citilab valora no només la seva base científica o tecnològica, també es valora el seu compromís amb la millora de la societat i els seus valors per desenvolupar una economia social i col•laborativa.

El Labworking, amb una oferta de més de 25 llocs per a professionals, s'ha consolidat com a servei aquest 2015 per donar suport a 3 tipus de col•lectius, persones que volen explorar un projecte personal d'innovació, autònoms que necessiten un espai puntual obert i estan disposats a establir aliances i col•laborar amb altres, i empreses que tenen dificultats i necessiten un espai de protecció per a recuperar-se.

La Quota Zero estalvia 66.000 euros a 47 emprenedors
L'Ajuntament de Cornellà també fomenta l'emprenedoria i, de retruc, la creació de llocs de treball a la ciutat, amb diversos programes d'ajudes. Per exemple, des de la seva creació l'any 2014, fins a 47 emprenedors han pogut acollir-se als ajuts Quota Zero, i així s'han estalviat prop de 66.000 euros en bonificacions d'impostos per facilitar la posada en marxa dels seu negoci a Cornellà.

De la mateixa manera, l'Ajuntament de Cornellà ha obert a principis de 2016 una nova convocatòria del programa Ocupa'm (6+6), per promoure la contractació de persones a l'atur de Cornellà, dotada amb 55.000 euros. Les sol•licituds es poden presentar al mateix ajuntament, fins al 31 de març de 2016.

Pàgina web Centre d'Empreses
Nota de premsa