L’Ajuntament mostra el seu rebuig a la decisió d’Ensenyament de trencar l’acord per evitar el tancament de dos grups de P3

L'Ajuntament de Cornellà expressa la seva repulsa i la seva indignació per la decisió del departament d'Ensenyament de la Generalitat de tancar dos grups de P3 a la ciutat, que afectarà a les escoles públiques Ignasi Iglesias i Dolors Almeda el curs vinent. El consistori havia arribat a un acord amb els Serveis Territorials del Baix Llobregat per esperar al període de preinscripció abans de prendre cap decisió; l'objectiu era avaluar, amb dades reals, si la baixada de natalitat que addueix Ensenyament es reflectia en la demanda de places i, per tant, es feia necessari tancar grups d'Educació Infantil o bé mantenir-los.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón considera que la forma d'actuar del departament d'Ensenyament mostra "una manca total de sensibilitat i de respecte a l'acord establert amb l'Ajuntament, la consellera ha ignorat les vies de diàleg que s'havien establert".


Moció aprovada per unanimitat

El consistori, anticipant-se a la mesura, ja hi va mostrar la seva oposició en el darrer ple municipal, quan va aprovar una moció que rebutjava aquest tancament. La moció va ser aprovada per unanimitat, amb l'acord dels grups municipals del PSC, Cornellà en Comú-CpC, Ciutadans, ERC, ICV-EUiA i PP.

Per a Balmón, "l'educació pública és una prioritat, protegir-la ha de ser un objectiu de ciutat i de societat". La moció demanava també obrir un espai de diàleg, que la conselleria ha ignorat. Balmón ha reclamat que, en tot cas, "es mantinguin els llocs de treballs dels professors que atenien aquestes línies per poder reforçar altres grups educatius, ja que si no, la mesura servirà exclusivament per empobrir la qualitat educativa, tenint en compte la ràtio d'alumnes per aula i professor, a més de destruir ocupació". Cal recordar que l'Ajuntament de Cornellà impulsa, des de fa anys, plans d'ocupació temporal en què una part dels contractats són educadors, que es destinen a fer classes d'estudi assistit a escoles i instituts de la ciutat.

El tancament de grups, i el consegüent augment de ràtios alumne/professor a la resta d'aules d'Educació Infantil, ve a confirmar que el departament d'Ensenyament i la Generalitat posen les seves prioritats en altres qüestions, i no en garantir les millors condicions per a l'educació pública, ni per a la formació dels infants i joves, ni, per tant, en el futur de la societat.

L'Ajuntament de Cornellà ja ha demanat una reunió amb la consellera d'Ensenyament per analitzar la problemàtica generada per aquest tancament de grups de P3, així com altres situacions que requereixen una solució urgent al municipi, com és el traspàs de l'Escola Municipal d'Educació Especial Virolai, o la implantació de l'Escola de Segona Oportunitat.