L'Ajuntament signa un conveni amb PIMEC per garantir el relleu generacional a les empreses familiars

PIMEC (Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat han establert un conveni de col·laboració que té per objectiu assegurar la continuïtat de les empreses familiars immerses en un procés de relleu generacional. L’acord ha estat signat per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Ramón Pons.

La iniciativa neix de la col·laboració publicoprivada entre les dues institucions per tal de sumar recursos, coneixements i expertesa en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. El consistori se suma així al programa de Protocol Familiar de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.

Actualment, més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió. El programa vol evitar la poca planificació que accentua les interferències no només en les estratègies sinó també en la pròpia gestió posant en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres.

Web de PIMEC / Nota de premsa
Web del Centre d'Empreses Baix Llobregat de Procornellà