L’Ajuntament de Cornellà destinarà més d’1 milió d’euros del pressupost de 2017 a projectes proposats per la ciutadania

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat obrirà a la participació ciutadana una part del pressupost d’inversions de 2017, dins del projecte de pressupostos participatius que posa en marxa amb l’objectiu d’incentivar la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal, des de la coresponsabilitat, i contribuir a una eficaç planificació dels recursos municipals.

El consistori té previst destinar als pressupostos participatius 1.058.450 euros, quantitat que es correspon al 25% del total d’inversions de l’exercici anterior. D’aquesta quantitat, més del 60% serà per a propostes localitzades als barris i prop del 40% a propostes que englobin tot el municipi. Els ciutadans i ciutadanes podran proposar i presentar iniciatives per al seu barri o per al conjunt de la ciutat.

Procés i formes de participació

El procés de participació constarà de tres fases. La primera, amb una part informativa oberta a la ciutadania en les diferents associacions de veïns, els consells de participació i  el Consell de Ciutat durant el mes de maig, i una altra part, al juny, amb l’obertura del període de presentació de propostes.

Per participar-hi només caldrà està empadronat a Cornellà com a mínim un any, ser major de 16 anys i estar enregistrat a la web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat . Cada persona podrà presentar un màxim de dues propostes, seguint uns criteris d’obligat compliment i sempre emmarcades en l’àmbit d’inversions, és a dir, tot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir.

La segona fase serà la de valoració de les propostes presentades. Una comissió de tècnics de l’Ajuntament s’encarregarà de validar tècnicament, jurídicament i econòmicament els projectes i aprovarà aquells que siguin viables i legals, per finalment sotmetre’ls a votació popular a partir de setembre, la tercera i última fase del procés.

Llegeix la nota de premsa completa
Web dels pressupostos participatius