Comença la 9a edició de la Universitat d'estiu de les Dones

Departament de Polítiques d'Igualtat

La 9a edició de la Universitat d’estiu de les Dones a Cornellà aborda, de l’11 al 15 de juliol, la invisibilitat de les dones, un dels temes en matèria d’igualtat de gènere que ha obert un intens debat en els últims anys sobre la infravaloració que el model  cultural, social i polític dominant, fa de les aportacions de les dones i les dificultats amb què es troba aquest col·lectiu quan intenta tirar endavant els seus projectes.

La sessió inaugural té lloc el dilluns a les 11.30 hores, amb la participació de les escriptores Rosa Regàs i Emma Riverola, així com la doctora en Filologia Hispànica Estrella Montolío, que oferirà la conferència "Comunicació i gènere als espais públics. Tensions, alternatives i reptes de futur".

Al llarg de la setmana, el Citilab acollirà els quatre cursos que conformen la programació d'aquesta edició, dedicats a la veu de les dones a la ciència i la investigació, la figura de la dona desde l'imaginari medieval a la cultura actual, a les dones de la generació del 27, i a claus de comunicació des de la perspectiva de gènere.

La Universitat d'estiu de les Dones està inclosa al programa "Els Juliols", els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona, que organitza la programació juntament amb l'Ajuntament de Cornellà. A més, inclou activitats complementàries (sota l'epígraf "Les Tardes de la Universitat") com una exposició fotogràfica, un concert, un taller d'art dramàtic o la projecció del documental "Las Sinsombrero".

Programa de la Universitat d'estiu de les Dones 2016
Nota de premsa