100 anys amb el Patronat Cultural i Recreatiu

Fundat a l’abril de 1910, el Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà ha desenvolupat un paper important en la vida socio-cultural de la ciutat i ha estat testimoni viu de la història i la transformació en el darrer segle.

En una primera etapa, la seva activitat va estar vinculada a la parròquia de Santa Maria, i posteriorment es va anar consolidant com a equipament escènic del municipi per on han passat infinitat de propostes teatrals, musicals i de dansa de diferents èpoques.

Alhora, el Patronat ha mantingut també una important vocació social i cultural sent també un espai de dinamització d’activitats cíviques. En els seus 100 anys, ha estat seu d’escoles, de vida creativa artística i esportiva, de col·lectivitzacions, reivindicacions i mobilitzacions en diferents moments d’efervescència política.

Testimoni de la trajectòria cultural de la ciutat

Per commemorar aquest centenari, des del 10 de febrer es pot visitar al Castell de Cornellà una mostra divulgadora amb imatges, que arrenca en els orígens d’aquest equipament emblemàtic de la ciutat fins arribar a l’actualitat, on es mostra la tasca socio-cultural que avui en dia es realitza a través dels diferents grups, entitats i col·lectius que conformen la massa social i activa del Patronat.

PATRONAT, entitat centenària