Desfilada de moda solidària amb els malalts d’Alzheimer a L'Auditori

La Memòria està de moda, la desfilada solidària amb els familiars i malalts d'alzheimer, torna a L'Auditori de Cornellà el pròxim 6 de novembre a partir de les18 h. Com cada any, la desfilada està organitzada per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFA), i s'inclou en el programa comarcal d'actes del Dia Mundial de l'Alzheimer 2016, un problema que afecta a 60.000 malalts a tot Catalunya, dada que s'incrementa amb el pas del temps. L'objectiu és fer visible a tota la societat la problemàtica de la malaltia i les conseqüències que genera tant al malalt que la viu com als familiars que la pateixen.

El preu de l’entrada es destinarà a diferents projectes de l’entitat. Es tracta d’una activitat on col·laboren els establiments comercials de Cornellà dedicats a la moda i on els models improvisats són també ciutadans i ciutadanes que volen aportar-hi el seu granet de sorra.

La malalatia de l'Alzheimer afecta la memòria, les habilitats i el llenguatge; el seu diagnòstic és difícil i es fa per exclusió. A mesura que la malaltia progressa, les persones afectades necessiten atenció constant per part de vetlladors especialitzats i també necessiten els recursos institucionals. En aquest sentit, l'AFA disposa de diferents centres a tota la comarca, com el Centre Aloïs a Cornellà, que ofereixen espais d'atenció especialitzada que permeten als familiars gaudir d'unes unes hores de respir, cosa que repercuteix molt positivament en el dia a dia dels cuidadors. A més, programen un seguit d'activitats adreçades als malalts que ajuden a mantenir les capacitats preservades i a millorar els dèficits cognitius, com ara: exercicis d’estimulació cognitiva en grup i individuals, exercicis físics, manualitats, musicoteràpia, reminiscència, activitats de lleure i hort terapèuti, entre d'altres.

Podeu informar-vos dels diferents serveis que ofereix l'AFA al Centre Aloïs II de Cornellà a l'Av. Línea Elèctrica, 13 bx., o trucant al tel. 93 375 59 25