Cornellà congelarà els impostos i taxes per a 2017

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit congelar, per segon any consecutiu, tots els impostos, taxes i preus públics per a 2017, amb l'objectiu de no augmentar la pressió fiscal als cornellanencs, tot mantenint l'oferta de serveis que presta el consistori.

D'aquesta manera, els ciutadans pagaran en 2017 el mateix IBI que ja pagaven en 2015, sense cap increment. A més, les famílies amb menys recursos i les nombroses podran comptar amb ajuts que redueixen fins al 50% el pagament d'aquest impost. Així mateix, es mantindrà la mesura aprovada l'any passat de penalitzar a aquells immobles buits de forma permanent.

En aquesta línia, per a l'any vinent també es preveu mantenir els ajuts per als emprenedors, coneguts com a "Quota Zero", i ampliar-los a noves activitats econòmiques. Aquests ajuts comprenen el 100% de bonificació en impostos com ara l'IBI, el de construccions i obres o el de vehicles, i taxes com les de recollida de residus o de serveis urbanístics, entre d'altres. Per segon any consecutiu, l'Ajuntament permetrà fraccionar el pagament de l'IBI i altres tributs municipals en dotze terminis per facilitar als contribuents la seva liquidació.

Un pressupost de 78 milions d'euros per a 2017

El mes d'octubre, L'Ajuntament de Cornellà va aprovar inicialment els pressupost municipal per a l'any 2017, que ascendeix a 78.307.238 euros, un 2,62% més que l'exercici anterior.
La partida d'inversions per a 2017 ascendeix a 4,5 milions d'euros, amb un augment del 6% respecte de l'any passat. Dins d'aquesta quantitat s'hi inclouen els 8 projectes presentats i votats per la ciutadania en la primera experiència de pressupostos participatius, que s'ha dut a terme entre els mesos de maig i setembre.

Leer la nota de prensa completa