Pedalada popular per plantar cara a la violència masclista

Cornellà celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre) amb un programa d'actes commemoratius adreçats a sensibilitzar la ciutadania entorn les relacions desiguals i la violència de gènere, en defensa d’una societat més justa i igualitària.

El pròxim diumenge la secció femenina del club Esport Ciclista Cornellà i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) han organitzat una "Pedalada contra la violència masclista" amb un recorregut que anirà des de la plaça de l’Església, davant de l’Ajuntament, i fins al parc de Can Mercader. La sortida és a les 10 hores i les inscripcions es poden fer al CIRD: 93 474 28 41, ladona@aj-cornella.cat i al club Esport Ciclista Cornellà.

I per la tarda, a les 18 hores,  el grup Titan Teatre representarà a la sala Ramon Romagosa, al Patronat Cultural i Recreatiu, l'obra teatral “Azar or not azar”. Un espectacle que reflexiona amb humor i molt joc teatral sobre la fortuna, la sort, el que triem o no, el destí… desprès hi haurà un pica-pica i un col·loqui amb la Xarxa de Dones Emprenedores de Cornellà.

Cornellà ciutat pionera

Cornellà va ser una de les primeres ciutats de la comarca en treballar des d'una perspectiva de gènere. L'any 1994, es va crear una regidoria i es va constituir el Consell Municipal de la Dona, òrgan consultiu i de participació des d'on es marquen quines són les prioritats de la ciutat per treballar en matèria de gènere i igualtat d'oportunitats. Així mateix, l'any 1995 es va crear el CIRD, com un espai d'informació, assessorament, formació i trobada per a les dones de Cornellà, especialment per als grups més vulnerables.
Tot això va donar lloc, a la definició del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats l'any 2004, que es va consolidar i millorar en un segon full de ruta per als anys 2010-2015 i que recentment s'ha renovat fins al 2020: III Pla Transversal de Polítiques d'Igualtat 2016-2020.  Fruit d'aquests plans s'han desenvolupat iniciatives per afavorir la igualtat de gènere des d'una perspectiva àmplia i adreçada a tota la població, amb especial incidència entre el col·lectiu juvenil i posant èmfasi en la lluita contra la violència masclista.

Descarrega’t el programa d'activitats del CIRD a Cornellà