10 persones amb discapacitat del centre TECSALSA participen en les tasques d'esporga de la ciutat

El Centre Especial de Treball TECSALSA és el responsable del servei de jardineria de l'Ajuntament de Cornellà, i dins de les seves tasques s'encarrega del servei d'esporga, que va començar el novembre i s'allargarà fins a mitjans del mes de març. En les tasques de manteniment i neteja de l'arbrat de la ciutat treballen 10 persones amb discapacitat que han aconseguit així, incorporar-se al món laboral i ser més autònoms.


Les tasques d'esporga es realitzen en equips formats per personal professional de jardineria que realitza els treballs específics d'escoronar amb l'ajuda de grues i altres elements, i el personal que compta amb el certificat de discapacitat que realitzen les funcions de suport com la recollida de les branques, la neteja de la zona i la senyalització i protecció dels vianants i vehicles. Una activitat que han après amb la formació que ofereix el mateix Centre Especial de Treball, la qual posa especial èmfasi en les qüestions de seguretat i salut laboral.


Aquest any el servei d'esporga s'allarga durant 5 mesos ja que s'ha ampliat a 5.500 arbres. El manteniment de l'arbrat és necessari per temes de salut, vigor i integritat de la pròpia vegetació així com per endreçar el creixement correcte de l'arbrat i evitar caigudes de fruits que embruten l'entorn. A més, l'esporga també es necessària per garantir la seguretat de les persones, dels vehicles i evitar conflictes amb les línies aèries de serveis.

Més informació a la Nota de premsa