Nova edició del Saló de la Immersió a la Fira de Cornellà

Cornellà torna a convertir-se a la capital del món de les activitats subaquàtiques per excel·lència els dies 24, 25 i 26 de febrer estrenant també horari: divendres i dissabte de 10h a 20h i diumenge en horari de matí fins a les 15h. Avalat pels seus divuit anys d'història, el Meditearranean Diving compta de nou amb el suport de les principals marques del sector: Cressi, Mares, SSI, PADI, Aqua Lung, Beuchat, etc. El sector passa per un moment dolç experimentant un creixement sostingut en els últims anys. Segons dades de la RSTC (Recreational Scuba Training Council-Europe) el busseig recreatiu compta amb més de 15 milions de practicants a tot el món. S'estima que el mercat creix entorn a un 5% anual. A Espanya, l'últim informe del Consell Superior d'Esport xifra en gairebé 28.000 el nombre de llicències federades i pràcticament un miler el nombre de clubs.

Catalunya està al capdavant segons el nombre de llicències emeses on se situen més de 200 centres d'immersió autoritzats amb una facturació que oscil·la entre els 20 i els 30 milions d'euros anuals. En definitiva, bona salut per a un sector que durant tres dies reunirà en Fira de Cornellà als seus principals protagonistes: fabricants, distribuïdors, centres i escoles de busseig, didàctiques, tendes i agències de viatge especialitzades, etc.

El Saló de la Immersió ha madurat any rere any, de forma paral·lela a un sector que també gaudeix de màxim esplendor i que s'ha convertit en font de riquesa per a moltes zones marítimes. De fet, la Unió Europea xifra l'impacte de ‘l'economia blava', és a dir, tot el negoci que mou l'aigua (pesca, transport marítim, turisme, etc.) en 500.000 milions d'euros anuals, donant feina a 5,4 milions de persones. Segons dades de les Estacions Nàutiques Espanyoles, la xifra de negoci del turisme nàutic superaria els 2.000 milions d'euros anuals.

Consulta tota la informació a la web del Saló