Cornellà posa en marxa el pagament de la zona blava amb el mòbil

Utilitzar la zona blava de Cornellà serà més fàcil i es podrà pagar amb més comoditat, des del telèfon mòbil. Cornellà ha implantat l'aplicació per a smartphones EasyPark, que permet estalviar temps, estalviar diners i permetrà, properament, buscar zones d'estacionament. L'aplicació es pot fer servir des de la setmana passada a tota la ciutat de Cornellà.

Amb aquesta eina tecnològica, els pagaments es poden fer de manera més ràpida i senzilla, i l'usuari pot estalviar diners perquè permet pagar pel temps exacte d'estacionament (es calcula que pot ascendir a un 20% per any). Per exemple, no serà necessari fer cua davant del parquímetre per recollir el tiquet, i no s'hi haurà de tornar per posar més monedes, perquè es poden fer aquestes dues operacions des del telèfon mòbil, amb l'aplicació. Si l'usuari marxa abans de quan havia previst, aturant l'estacionament no abonarà diners de més.

Cornellà disposa d'un total de 476 places en zones blaves als diferents barris de la ciutat, especialment en àrees que requereixen un alt índex de mobilitat diürna, com zones comercials, etc. L'horari habitual és de dilluns a dissabte de 9 a 14h i de 17 a 20h (exceptuant el dissabte a la tarda en alguns barris). També hi ha places de zona verda al barri del Pedró, però no funciona amb parquímetres, sinó amb distintiu per als vehicles dels veïns de la zona. Implementar aquesta aplicació és un pas més de la ciutat en la línia de treball de facilitar l'ús de les noves tecnologies i apropar Cornellà cap als serveis de les ciutats intel•ligents.

L'aplicació EasyPark ja es pot utilitzar a més de 500 ciutats, entre elles Barcelona i Tarragona, i també està extesa a altres urbs europees: Milà, Amsterdam, Copenhague, Berlín, Oslo... Els seus desenvolupadors plantegen promoure solucions intel•ligents per a les ciutats en tots els àmbits relacionats amb la mobilitat privada i l'aparcament: també facilita la interacció entre els usuaris i, properament, podran informar d'on són els aparcaments lliures, i així reduir el temps de desplaçament per trobar una plaça, contribuint així a una mobilitat més sostenible i eficient.

Consulta en la web de EasyPark com descarregar l'aplicació