Prop d'una trentena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el proper 8 de març, el Consell de la Dona i l'Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones, organitzen a la ciutat un gran seguit d'actes i d'activitats per sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones.
La trentena d'entitats que formen part del Consell de la Dona, que va ser pioner, fa 20 anys, en el treball en comú per defensar aquests valors, promouen bona part d'aquesta programació, especialment vinculada a la cultura i la formació. A mencionar, per exemple, la conferència de la politòloga Paula Gaona, sobre la lluita de les dones per la pau a Colòmbia ( 6 de març), el Festival de música per la igualtat (10 de març), la presentació de l'espai Dona i emprenedoria a la biblioteca de Sant Ildefons (13 de març), el lliurament dels Carnets als Agents d'Igualtat XAJI de Cornellà (17 de març), a més de diferents concerts i activitats culturals en col•laboració amb entitats de la ciutat.


Lectura del manifest reivindicatiu i reconeixements "8 de març"
El dimarts 8 de març, a les 18.30 hores, la directora de l'ASSIR Cornellà, Maribel Pons, serà l'encarregada de llegir el manifest que protagonitza la jornada reivindicativa d'aquest any, que se celebrarà a l'Auditori de Cornellà.
A més, en el decurs de l'acte el Consell de la Dona atorgarà per primer cop els reconeixements "8 de març". Les entitats guardonades seran: la Xarxa de Dones Emprenedores de Cornellà, per la seva tasca divulgativa i al claustre de l'escola Antoni Gaudí, per la seva tasca formativa sobre coeducació i igualtat de gènere.

Cornellà, ciutat pionera
Aquestes actuacions s'emmarquen en el treball per la igualtat que la ciutat desenvolupa de manera continuada durant tot l'any, a través del Consell de la Dona i el Centre d'informació i Recursos per a les dones, que va ser un dels primers de la comarca en entrar en funcionament. L'any 1994, es va crear una regidoria i es va constituir el Consell Municipal de la Dona, i l'any 1995 es va crear el CIRD, com un espai d'informació, assessorament, formació i trobada per a les dones de Cornellà, especialment per als grups més vulnerables.

 

Actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora