Diumenge 2 d’abril s’obre al públic el nou parc de la Ribera amb activitats familiars

El proper 2 d'abril s'obre al públic el nou parc de la Ribera després d'uns mesos de remodelació per crear un nou espai de convivència a la ciutat adaptat a les necessitats dels veïns de la zona. Cornellà guanya d'aquesta manera un nou espai verd i de convivència on es podran desenvolupar diferents activitats saludables a més d'actuar com a espai polivalent per a diferents usos.


El nou parc disposa de 4 zones diferents d'accés, zones de jocs infantils diferenciades per edats, una de 0 a 5 anys i una altra per a infants de 6 a 12 anys, a més d'un espai saludable per a gent gran i una altra d'exercicis per a esportistes. A més compta amb i una gran zona central polivalent. Tot ha estat dissenyat perquè els usuaris es trobin còmodes i tinguin diferents espais d'esbarjo.


Un circuit botànic i àmplies zones verdes

Per diferenciar els accessos s'han plantat quatre noves franges d'arbres i arbustos de diferents espècies que defineixen els paisatges del Parc i s'ha creat un circuit botànic on es poden identificar diferents espècies (senyalitzades amb tòtems informatius). El projecte ha contemplat també la millora dels parterres amb la replantació de gespa i la plantació de noves espècies de plantes per donar un aire singular i diferenciada a tota la zona, al voltant dels jocs infantils. La superfície total afectada és d' aproximadament 112.254 metres quadrats. Les obres han tingut un pressupost de 418.973,75 euros.


La remodelació d'aquest espai forma part del projecte Cornellà Natura, que preveu la transformació cap a una ciutat verda des de la voluntat de millorar l'espai públic i la cohesió de la ciutat mitjançant cinc eixos verds al voltant i en l'interior de la ciutat.

 

Tríptic informatiu de les activitats
Informació del circuit botànic