Cornellà rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local

L'Ajuntament de Cornellà ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web municipal. Aquest distintiu l'atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

Cornellà ha estat un dels 77 ajuntaments catalans en obtenir el Segell. El web www.cornella.cat ha repetit la bona puntuació de l'any passat: un 96,15 %, en complir 50 dels 52 indicadors que s'han establert per a aquesta edició.

El Segell InfoParticipa es va concebre l'any 2013 amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. La 3a edició a Catalunya va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència, així com també avaluacions als consells comarcals. Ara, en el període 2016-2017, s'han incorporat també les diputacions. L'acte d'entrega dels guardons va ternir lloc el dimecres 19 d'abril a les 16.30 h a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Mapa Infoparticipa
El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure'n la seva millora.

En el mapa s'avaluen 52 criteris de transparència i en funció del resultat obtingut i del nombre d'habitants del municipi s'atorga una de les següents distincions: Segell Infoparticipa, Menció al Segell Infoparticipa i Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència.

Els resultats del web cornella.cat
L'Ajuntament de Cornellà s'avalua com a municipi de més de 50.000 habitants i necessitava una puntuació del 95 % per obtenir el Segell, distinció que ara ha obtingut per segona vegada consecutiva en complir 50 dels 52 indicadors establerts.
Amb l'assoliment del guardó, corresponent a 2016, l'Ajuntament de Cornellà consolida un cop més tota la feina feta en matèria de proximitat i transparència. Aquest esforç s'ha traduït els darrers anys en una millora constant dels canals i maneres d'informació i implicació de la ciutadania en la gestió pública.
Així al portal municipal www.cornella.cat, s'ha creat el Portal de Transparència municipal. A través del web i la seu electrònica la ciutadania pot accedir a informacions com l'atorgament de subvencions municipals, els contractes públics, el deute de l'Ajuntament, les retribucions i declaracions de bens dels càrrecs electes, entre d'altres.

Més informació a:
http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/