Trenta aniversari de la Federació d'Associacions de Veïns de Cornellà

La Federació d'Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO) celebra aquest any el 30 aniversari de la seva constitució i per commemorar-ho ha organitzat un ampli programa d'activitats amb l'objectiu d'analitzar i reflexionar sobre el paper present i futur del moviment veïnal i reivindicar la utilitat d'aquesta plataforma en el context actual.

La presentació dels actes commemoratius tindrà lloc aquest dimecres 26 d'abril, a les 18.00 hores, al Castell de Cornellà.

L'FAVCO va néixer fa 30 anys amb l'objectiu de coordinar totes les iniciatives de solidaritat i suport ciutadà que es gestionaven sota les diferents associacions de veïns dels diferents barris de Cornellà. Va ser una entitat pionera a la comarca i va actuar com a referent per a altres federacions que es van crear posteriorment. De la mateixa manera, va ser una de les entitats impulsores de la Federació Comarcal d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat i posteriorment de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC).

A les seves històriques reivindicacions en les dècades dels anys 70 i 80 del segle XX de serveis bàsics als barris: escoles, serveis sanitaris, reordenació urbana, espais de trobada, entre d'altres; el moviment veïnal ha passat en els últims anys a reivindicar i defensar drets socials de les persones i la defensa de la seva dignitat. A Cornellà, la Favco és una de les impulsores de la Botiga Solidària, pren part activa en el funcionament de l'Oficina de Mediació Hipotecària, i fa més de 20 anys que va promoure la mútua d'enterraments Sinera.