Promoure un ús eficient de l’energia

Departament de Medi Ambient

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, l’Ajuntament de Cornellà organitza durant els mesos de maig i juny diversos tallers lúdics i divulgatius vinculats a l’àmbit de l’energia i el medi ambient. Es tracta de tallers pràctics que van des de com millorar l’eficiència energètica a casa, experimentar amb una cuina solar, fer un molinet de vent de paper o aprendre jugant quines coses podem fer per estalviar energia.

Els participants als tallers també contribuiran a sumar kWh contra la pobresa energètica al VIII Cross popular PELL Corpus “Corre o camina contra la pobresa energètica”, que, com cada any, torna per aquestes dates a mobilitzar la ciutadania per fer paleses les condicions de precarietat en què viuen moltes famílies al nostre voltant.

Endinsa’t a l’aigua i l’energia a casa!
Dijous 18 de maig, de 18 a 20 h, a l’entrada de la Biblioteca Central de Cornellà // Dijous 25
de maig, de 18 a 20 h, a l’entrada de la Biblioteca Sant Ildefons
Taller pràctic per saber com es consumeix l’energia a la llar i millorar l’eficiència energètica. Porteu el vostre rebut de consum elèctric!

Construïm un molinet de vent
Diumenge 21 de maig, d’11.30 a 13.30 h, al parc de Can Mercader
Construirem un molinet de vent de paper per familiaritzar-nos amb les energies renovables i reflexionar sobre bones pràctiques d’estalvi i eficiència.

Laboratori d’energia eòlica
Diumenge 28 de maig, d’11.30 a 13.30 h, a la plaça d’Europa
Construirem un petit aerogenerador i aprendrem els conceptes bàsics lligats a l’energia eòlica. Taller adreçat a famílies amb infants a partir de 6 anys. Es construirà una maqueta per família.

Actiwatt, el joc sobre l’estalvi energètic
Diumenge 28 de maig, d’11.30 a 13.30 h, al parc del Canal de la Infanta
Joc de gran format per aprendre jugant quines coses podem fer per estalviar energia.

VII Cross popular PELL Corpus “Corre o camina contra la pobresa energètica”
Dissabte 10 de juny, de 9 a 12.30 h, al Parc Esportiu Llobregat
Vine a caminar o córrer contra la pobresa energètica. Cada caloria que cremis es convertirà en kWh contra la pobresa energètica. Durant el matí, també es podrà gaudir de l’activitat Pedala amb energia!, on podràs fer granissat de llimona amb l’energia

Cornellà Natura en la Metròpolis Verda

L'energia en el marc de la sostenibilitat també és un dels elements fonamentals de l'exposició que es pot visitar fins al 4 de juny a la plaça d'Europa, dedicada al projecte Cornellà Natura i la seva integració en la Metròpolis Verda, produïda conjuntament per l'Ajuntament de Cornellà i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'exposició es pot visitar cada dia de 9.00 a 20.00 hores i conté activitats familiars complementàries, algunes d'elles sobre eficiència energètica. Més informació.