Més de la meitat dels participants a la Llançadora troben feina

Departament de Polítiques d'Ocupació

Des de la seva posada en marxa, el mes de maig, la primera "Llançadora d'Ocupació" a Cornellà ha aconseguit que 13 de les 20 persones participants en el projecte trobin feina, quatre d'elles amb contracte indefinit. Dotze d'elles en empreses de la ciutat, repartides en diferents sectors com: construcció, administratives, cambrera de pisos, ajudant de geriatria, dependenta, tècnic
de manteniment de jardineria, ajudant de cambrer i auxiliars de reposició del sector comerç.

La Llançadora és una nova eina de foment de l'ocupació que canvia l'enfocament de les polítiques laborals, i planteja una nova filosofia d'innovació social amb les persones desocupades. Es tracta d'un mètode innovador, basat en el model col·laboratiu, fruit de l'acord entre l'Ajuntament de Cornellà, la Fundació Santa Maria la Real, i la Fundació Telefónica, i finançat pel Fons Social Europeu.

El programa de la plataforma es desenvolupa en cinc mesos i consisteix en realitzar sessions individuals i en grup, amb persones de perfils formatius o trajectòries laborals diverses, a l'edifici de Polítiques d'Ocupació de l'Ajuntament de Cornellà, a Can Mercader, per entrenar una recerca de treball innovadora, proactiva, visible i solidària. Es tracta de treballar en equip, de manera que entre ells no imperi la competència, sinó que incorporin la cultura col·laborativa i s'ajudin mútuament per reforçar les seves habilitats, compartint coneixements i responsabilitats.

Més informació
Lanzaderas de empleo