Patis oberts durant les tardes d’estiu a cinc escoles de la ciutat

La iniciativa dels ‘Patis Oberts’ es posa en marxa dins de la campanya Cornellà pel Civisme que l’Ajuntament de Cornellà impulsa cada estiu. Els patis de cinc escoles són oberts cada tarda perquè els més joves puguin jugar i fer esport a tota la ciutat.

Obren tots de 17.30 a 20.30 hores, entre el 26 de juny i el 6 d’agost, i del 21 d’agost al 10 de setembre. Les dues setmanes centrals d’agost es mantindrà obert el pati de l’Escola Sant Ildefons (Av. Sant Ildefons, núm. 24).

 

    barri
  adreça
Escola Abat Oliba   (Centre/Riera)
  c. Sorral del Riu s/n
Escola Ignasi Iglesias   (el Pedró/la Gavarra)   Plaça Pau Casals
Escola Mare de Déu de Montserrat   (Sant Ildefons)   Av. Línia Elèctrica 2-4
Escola Sant Ildefons   (Sant Ildefons)
  Av. Sant Ildefons 24
Escola Suris   (Fontsanta-Fatjó)
  c. Terra Alta 9


Per dinamitzar els espais, l’Ajuntament de Cornellà incorpora un total de 16 persones: vuit són dinamitzadors i dinamitzadores esportius específicament vinculats a la campanya de civisme que es realitza cada estiu, que supervisen la pràctica de les activitats i coordinen el bon funcionament de les instal·lacions, i vuit persones més, que hi donaran suport, estan contractades dins dels plans d’ocupació municipals, i assumeixen altres funcions durant els nou mesos del pla.

Educadors als carrers per fomentar el civisme

L’Ajuntament de Cornellà ha contractat un total de 14 persones en situació d’atur per formar l’equip d’educadors cívics que durant l’estiu recorrerà tota la ciutat fent pedagogia entre la ciutadania. Aquest equip actuarà per parelles i realitzarà funcions informatives i divulgatives sobre les ordenances municipals de convivència amb la finalitat de promoure el bon ús dels espais públics en l’època de major concurrència de persones als carrers, parcs i places de la ciutat.

Els educadors han rebut prèviament formació sobre diversos aspectes teòrics i pràctics per afrontar amb habilitat les diferents situacions quotidianes, i compten amb el suport de la Guàrdia Urbana que col·labora amb la resolució de dubtes i conflictes que hi puguin sorgir durant l’exercici de la seva funció. Els agents cívics fan tasques estrictament informatives i notifiquen les accions poc respectuoses detectades, no tenen cap altra competència ni poden sancionar.

La iniciativa s’engloba dins la campanya “Cornellà pel Civisme”, que es duu a terme des de fa més de 10 anys, i que té com a objectiu contribuir a un ús adequat de l’espai públic, potenciar la integració, millorar la convivència i garantir la cohesió social.