El carrer Verge de Montserrat es remodelarà per esdevenir una gran zona de vianants

Cornellà Natura

En breu, començaran les obres per transformar el carrer Verge de Montserrat en un passeig de prop de 200 metres, que permetrà arribar des del centre de la ciutat fins a la passera del riu. Es tracta d’un carrer de gran circulació de persones pròxim a serveis com la biblioteca Marta Mata i els Ferrocarrils de la Generalitat i a prop d'escoles, instituts, zones esportives, i que porta directe fins al riu. Les obres tindran un gran impacte visual i permetran una millora important de l’espai urbà, creant un corredor que anirà des del carrer de Rubió i Ors fins a l’avinguda del Baix Llobregat, on connectarà amb el carrer Verge de Montserrat.

Amb un pressupost de 428.000 euros, aquest vial donarà prioritat als vianants, tot i que serà compatible amb trànsit rodat de baixa intensitat en alguns trams. Comptarà amb vegetació i zones de descans, per crear un clima més càlid i complementari amb l’entorn natural.

En el primer tram, l’àmbit del projecte té una superfície de 1.203 m2 i una longitud de 112 metres, des de l’avinguda del Baix Llobregat fins a l’avinguda dels FFCC. El segon tram des de FFCC fins al carrer Rubió i Ors, comprèn un recorregut de 81,5 metres i una superfície de 697 m2. En la primera part del carrer, entre els carrers Rubió i Ors i l’av. dels Ferrocarrils Catalans es crearà, a més d’una franja central arbustiva, parterres i jardineres al llarg de tot el carrer. A la part més propera a l’avinguda Baix Llobregat també es plantaran nous arbres i es posaran jardineres i mobiliari urbà.

 

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa