L’Institut Miquel Martí i Pol participa al 1r Concurs de Construcció amb fusta

L'Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà va representar al Baix Llobregat al 1er Concurs de Construcció amb fusta celebrat recentment en el marc del II Congrés Fira Fusta Constructiva de Vic i organitzat pel Gremi de Fusters. Es tracta d'un esdeveniment únic per posar en contacte els coneixements actuals de la construcció sostenible en fusta amb la demanda creixent sobre aquesta tecnologia, tant a nivell professional com a nivell social. Van participar sis equips multidisciplinaris formats per set persones que podien ser estudiants, experts, professors i arquitectes.

L'Institut Miquel Martí i Pol va participar amb quatre alumnes de 2n de GM de Fusta i moble, un alumne de 1er de GS de Disseny i moblament (construccions efímeres i decorats) i un professor del Departament de Fusta. Van tenir l'oportunitat de formar equip amb Albert Fargas professional de la construcció en fusta de l'empresa FarHaus- Passive House construccions.

Aquesta segona edició va reunir empreses i professionals del sector de la construcció en fusta. La fusta per les seves propietats té un paper rellevant en la construcció de cases passives. Una casa passiva es aquella que requereix les mínimes aportacions energètiques per la seva habitabilitat. No cal parlar de la importància en un futur d'una convivència sostenible amb el planeta i d'aquí la rellevància del sector. Sector en expansió i creixement que té cada cop més necessitat de professionals formats. En aquest sentit, la formació professional i les universitats juguen un paper clau i, conjuntament amb els professionals, han de concebre el brou perquè es cuini un futur del sector que satisfagui aquestes necessitats.