Citilab, AMB i IBM impulsen conjuntament una convocatòria de beques per a emprenedors

Oberta la convocatòria per acollir-se a un programa de beques i aportacions destinades al desenvolupament d'iniciatives i reptes d'innovació per a nous emprenedors que realitzin activitats d'innovació social i tecnològica. La iniciativa s'enmarca dins del conveni signat a Cornellà per Citilab, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i International Business Machines (IBM) a principis d'any, amb l'objectiu d'impulsar la transformació digital de les ciutats.

Les beques tenen una dotació mínima de 5.000 euros i estan destinades a persones (físiques i jurídiques) empadronades o amb domicili fiscal a qualsevol municipi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i amb base tecnològica i aplicació digital. Aquestes aplicacions poden estar relacionades amb tres àrees de projectes: pràctiques d'innovació social, innovació i empoderament de serveis públics, comunitaris i de solucions smarts per a ciutats i comunitats, i, finalment, tendències tecnològiques i de continguts emergents i innovadors.

Els sol·licitants que vulguin concórrer a la convocatòria d'aquestes bases, han de presentar una breu memòria amb el currículum del o dels participants i una proposta executiva del projecte amb suport digital que ha d'incloure: la presentació de la idea, descripció del producte o servei, oportunitat, valor afegit i, a més, una planificació amb el cronograma i els recursos necessaris.

El termini de presentació de les propostes venç el dilluns 20 de novembre i, un cop tancat, s'examinaran les sol·licituds per valorar els criteris d'originalitat, creativitat i innovació, el grau de definició del producte o servei, el potencial de desenvolupament, creixement i transparència vers altres àmbits i, finalment, la sostenibilitat i viabilitat del projecte.

Podeu consultar les bases beques