Transformació de l'avinguda Sant Ildefons amb més vegetació i zona de passeig per a la ciutadania

Cornellà Natura

Properament s'iniciaran les obres de remodelació de l'avinguda de Sant Ildefons, entre la carretera d'Esplugues i l'avinguda Línia Elèctrica, per donar-li un caràcter més amable i accessible per als vianants i per naturalitzar aquesta artèria d'accés a la ciutat. L'actuació en aquesta zona contribuirà a pacificar el trànsit rodat, reduint els carrils de tres a dos, un d'accés i dues de sortida, creant una illa central arbustiva i divisòria d'entre 1,35 metres i 2,85 d'ample.

Aquesta illa verda central incorporarà un total de 21 arbres de diferents espècies (Arce, Paulònia i Catalpa) i s'ampliaran les voreres per tal d'ampliar la zona dels vianants i donar continuïtat al carril bici que recorre la carretera d'Esplugues, que discorrerà paral·lel a la vorera. Es renovarà el mobiliari urbà i la il·luminació fent servir tecnologia LED més eficient i moderna en el seu disseny.

Obres en dues fases constructives

En una primera fase es realitzaran l'ampliació de la vorera i el carril bici, i en una segona es construirà la mitjana i es pavimentarà la calçada. Durant les obres s'habilitarà un itinerari per als vianants que garanteixi la seva accés i seguretat i es mantindrà el trànsit rodat i la circulació en tot moment. Sempre hi haurà almenys un carril de circulació per a cada un dels sentits. El projecte té un pressupost de 607.353 euros

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa