L’Ajuntament de Cornellà dona suport als treballadors i treballadores d’Indústries TITAN S.A.U.

L'Ajuntament de Cornellà ha mostrat el seu suport als treballadors i treballadores de l'empresa TITAN S.A.U., una de les empreses químiques més grans a la comarca del Baix Llobregat, ubicada al municipi d'El Prat, que es troba en mig d'un pla de reestructuració laboral i un canvi de model productiu i empresarial. El consistori va aprovar una moció en el darrer ple municipal amb els vots a favor de tots els grups municipals i l'abstenció del PP.

Els representants sindicals han manifestat la seva inquietud per la voluntat de l'empresa de continuar amb els acomiadaments -l'últim any van reduir la plantilla fins a 70 treballadors- fins a aconseguir reduir un 10% els costos salarials sobre la facturació, el qual equival a eliminar un 33% de la plantilla.

L'Ajuntament de Cornellà, mitjançant la moció, insta a Indústries TITAN SAU a la readmissió del personal acomiadat fins ara i a què anul·li els seus plans de reestructuració laboral, ja que considera que posa en risc llocs de treball de veïns i veïnes de la comarca i la seva possible precarització. Així mateix, trasllada l'adopció d'aquests acords a les seccions sindicals territorials de Cornellà, el Prat i el Baix Llobregat, així com a les sectorials sindicals del gremi d'indústria química, i a l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

L'empresa TITAN és un referent en el sector de la producció catalana de pintures, a la qual van treballar fins a 690 persones l'any 2006, algunes d'elles de Cornellà de Llobregat. Va ser fundada per la família Folch i Rusiñol l'any 1917 i avui dia és encara propietària i màxima accionista. Tot i que en els seus 100 anys d'història ha acumulat beneficis i cap pèrdua, ha estat la situació financera aliena a l'activitat productiva de l'empresa que l'ha portat a la reestructuració actual.


Consulta la nota de premsa