Cornellà aprova un pressupost de creixement per a 2018 amb 83 milions d’euros

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat un pressupost per a 2018 de 83.276.765 euros, un 5% més que el de 2017, amb els vots favorables del PSC i ICV-EUiA, i el vot en contra de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, Ciutadans, ERC i PP, en el ple celebrat a finals del mes de desembre.

Els pressupostos aprovats donen continuïtat a la línia estratègica impulsada pel consistori per a tot el mandat, especialment per a la transformació de la ciutat, amb l'impuls del projecte Cornellà Natura, que prioritza la cohesió urbana i un equilibri entre mobilitat, sostenibilitat i socialització. En paral•lel, l'equip de govern fixa com a objectiu fonamental garantir el benestar de les famílies, prioritzant les polítiques socials i la defensa de les persones més vulnerables, principalment en àmbits com l'ocupació i l'educació.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha destacat la importància d'aprovar aquest pressupost: "És l'eina que ens permetrà seguir endavant comptant bàsicament amb els nostres recursos propis, sense ajudes, per seguir protegint les famílies i per dissenyar una ciutat que aconsegueixi un equilibri entre l'entorn urbà, l'espai natural i les persones ".

El pressupost augmenta de forma moderada, respecte l'exercici anterior, amb la voluntat de respondre amb prudència i responsabilitat a les noves necessitats de la ciutat. Es preveu una inversió directa de 5 milions d'euros, totalment finançada amb recursos propis i en la línia de gestió de l'any passat. També s'inclouen en aquestes inversions vuit projectes sorgits del procés de 'pressupostos participatius' impulsat per l'Ajuntament i que sumen 670.000 euros.

El pressupost aprovat per a 2018 inclou diferents iniciatives a proposta del grup municipal de ICV-EUiA, com programes de naturalització de la ciutat, recursos per al Pla director Sant Ildefons, ampliació dels tallers de ciutadania, subvenció de projectes de les AMPA per millorar espais escolars, projecte d'economia social, increment de recursos de recollida selectiva i accions relacionada amb la pobresa energètica i l'habitatge.

Finalment, cal destacar que l'Ajuntament de Cornellà no té deute financer i aquest any no hi ha prevista cap nova operació de crèdit.


Congelació de l'IBI

En l'àmbit dels ingressos, destaca que de cara a l'any vinent es congelarà novament l'Impost de Béns Immobles (IBI), així com la resta d'impostos municipals. Les ordenances fiscals de 2018 només contenen, en el cas de l'IBI, un augment del tipus de gravamen en els usos d'hostaleria i en els solars buits.

Pel que fa a les taxes i preus públics, tindran una augment genèric del 2%, segons la proposta que es va aprovar al ple municipal del passat 26 d'octubre.

Inversions: biblioteca a Fontsanta-Fatjó

El pressupost total d'inversions per a 2018 de l'Ajuntament de Cornellà és de 5,02 milions d'euros, totalment finançades amb recursos propis. Les principals actuacions, amb uns 574.000 euros, estan vinculades al Cornellà Natura, un projecte de transformació de la ciutat que, a mig termini, cerca naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d'humanitzar-la.

En aquest àmbit s'hi inclou obres de remodelació de carrers i places, com els 174.000 euros previstos per al projecte de les places Narcís Monturiol i Francesc Layret, adjacents a l'avinguda Baix Llobregat, les obres de les quals ja han començat. I també el projecte conjunt del carrer Urgell i el carrer Empordà, amb 200.000 euros. Són dues actuacions adscrites a l'Àrea d'Estudis Ambientals.

Així mateix, hi ha dues actuacions destacades per fomentar el verd a la ciutat dins del projecte Cornellà Natura: 150.000 euros per a murs verds, i 50.000 euros que es destinaran a arranjar camins i espais rurals.

En altres àrees, destaca la construcció d'una biblioteca per al barri de Fontsanta-Fatjó, que funcionarà de manera descentralitzada respecte de les biblioteques municipals.

 

Consulta tota la informació a la nota de premsa