Comencen les obres de la nova biblioteca de Fontsanta-Fatjó

Recentment han començat les obres de la nova biblioteca de Fontsanta-Fatjó, un nou espai de lectura, ubicat al parc del Canal de la Infanta i que forma part del pla estratègic "Cornellà, Ciutat de la Lectura", aprovat el 2009. Serà un espai de 1.011 m2 per gaudir de la lectura i la cultura dividits en dues plantes, amb comparticions mòbils, que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment i amb la finalitat que l'edifici s'integri en l'espai públic i els usuaris puguin realitzar activitats relacionades amb la lectura tant a l'interior com a l'exterior de les instal•lacions. Aquesta flexibilitat permetrà també oferir aules d'estudi les 24 hores del dia.

L'edifici tindrà dues entrades: una a la planta superior que donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l'altra a la planta inferior que donarà al parc i comptarà amb grans vidrieres que ompliran l'espai de llum natural. A més de sales de lectura, comptarà amb un punt de préstec i aules on es podran organitzar formacions, tallers, conferències i reunions. La nova biblioteca té un cost d'adjudicació de 2.115.383 euros.


Renovació el parc del Canal de la Infanta
A més de la nova biblioteca es portaran a terme diferents actuacions de millora del parc. D'una banda , la reordenació i renovació de les dues zones de jocs infantils i la substitució del paviment actual per sorra de Bellpuig (a l'àrea dels infants de 0 a 6 anys), així com la plantació d'arbrat per dotar de més ombra aquests espais i l'ampliació de la zona de pícnic amb dues taules més.
D'altra banda, es construirà una nova escala en l'accés nord del parc, més segura i accessible, i s'actualitzarà la instal•lació de reg i es faran millores de jardineria. Les obres tenen un cost de 599.898 euros finançats per l'Ajuntament de Cornellà.