Citilab fomenta l’aprenentatge de la programació a les escoles públiques de la ciutat

El projecte EduLab és una iniciativa del Citilab, amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà, que té l'objectiu principal d'impulsar l' ensenyament de la programació com a llenguatge transversal per entendre i relacionar-se amb la tecnologia, i per tal que els nens i les nenes desenvolupin un pensament crític i creatiu a les escoles públiques del municipi.


Fins al moment, la introducció de la programació i la robòtica als centres educatius s'ha dut a terme majoritàriament al nostre país als estudis secundaris. Ara, a Cornellà, s'obre una nova etapa en què s'ofereix aquesta formació transversalment a tot el cicle de primària dels centres de la ciutat. L'objectiu és incidir d'una forma global en el sistema educatiu i acompanyar en la formació dels ciutadans del segle XXI.

Citilab tira endavant el projecte EduLab amb la voluntat que tots els centres educatius públics de Cornellà que estiguin interessats en la implementació de metodologies innovadores en les escoles es posin en contacte amb l'equip per explorar la possibilitat d'efectuar noves intervencions.
Aquestes intervencions de col•laboració entre el Citilab i les escoles consisteixen en el co-disseny d'activitats per implementar la programació com a llenguatge transversal en l'activitat habitual dels centres educatius. Citilab ofereix tot el seu suport a les escoles públiques de Cornellà perquè, després de dotar-les de la capacitació suficient, continuïn aplicant les noves metodologies adquirides.

L'Escola Dolors Almeda: la prova pilot
La primera escola on aquest projecte s'ha posat a prova ha estat l'Escola Dolors Almeda, amb un pilot que enguany enceta la segona etapa. També s'han teixit les primeres relacions i s'ha treballat amb l'Institut de Cornellà i l'Escola Suris, a l'espera de poder col•laborar i donar suport a més centres educatius públics de la ciutat per implementar aquestes metodologies innovadores que enriqueixen l'activitat habitual a l'aula, la tasca del professorat i l'aprenentatge de l'alumnat.
L' Escola Dolors Almeda de Cornellà de Llobregat ha estat el centre que ha acollit la prova pilot d'EduLab. Durant el curs 2016/2017.L'alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior va dissenyar i construir sis robotsdesmuntables, programats amb Snap4Arduino, que posteriorment van servir per treballar amb els nens i nenes de Cicle Infantil, Inicial i Mitjà.

Web Citilab
Nota informativa