Cornellà destinarà un milió d’euros a un pla de millora de rendes baixes per a persones en situació de precarietat laboral

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa una iniciativa pionera amb la creació del Pla de Millora de les Rendes Baixes, una prestació social de caire econòmic que té com a objectiu principal atendre a persones de la ciutat que estan en una situació de vulnerabilitat de difícil detecció, ja que són persones en actiu laboralment, i per tant, estan excloses de rebre els ajuts establerts per l'administració autonòmica al disposar de rendes, malgrat que aquests ingressos mensuals bruts són inferiors a 1.071 euros.

El programa tindrà una dotació inicial de 1.000.000 d'euros, repartits en dos anys, i forma part de les iniciatives impulsades en el marc de l'Acord Social Contra la Crisi de la ciutat (2016-2020), signat pel consistori i gairebé 40 entitats de la ciutat, empreses, sindicats, associacions i partits polítics amb el compromís de lluitar contra la crisi i evitar l'exclusió social dels col•lectius més vulnerables del municipi.

El disseny de la proposta d'aquest programa complementari està contemplat al pressupost de 2018 i consta de dos prestacions: una lligada específicament als recursos econòmics i l'altre per reforçar les prestacions vinculades concretament a la infància.


Programa de Prestació de Serveis
Una de les vies d'aquest Pla és el Programa de Prestació de Serveis a la Comunitat vinculat a un contracte laboral i que actuarà de forma complementària per a persones que ja tenen un contracte amb un salari brut inferior a 1.071 euros i menys de 40 hores setmanals. El consistori oferirà un contracte de treball complementari per un període de sis mesos de quinze hores màxim i, depenent de les unitats familiars, amb una retribució mensual màxima de 469 euros bruts.

Actualment, el salari mínim interprofessional (SMI) és de 735,9 euros bruts al mes, però L'Ajuntament de Cornellà es va sumar fa un any al compromís de treballar per aconseguir un salari mínim de 1.071 euros, amb l'objectiu de que la remuneració de qualsevol lloc de treball permeti a les persones viure dignament, una situació que actualment no passa al nostre país, on una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa.

Amb la nova prestació, l'Ajuntament de Cornellà vol fer un pas endavant en el seu compromís amb les persones de la ciutat que, tot i tenir feina, no poden cobrir les necessitats bàsiques i es troben en situació d'exclusió social.


Programa de Suport a la Infància
El Programa de Suport a la Infància, amb les mateixes característiques i criteris d'atorgament que l'anterior, se centrarà fonamentalment en prestacions per cobrir necessitats alimentàries i socio-educatives; de caràcter temporal per tal de garantir l'àpat de l'esmorzar, les beques menjador, realització d'activitats extraescolars i/o adquisició de material escolar, i s'aplicarà des de l'1 d'abril de 2018 i fins el 31 de desembre de 2019.

Cal destacar que l'Ajuntament de Cornellà quasi ha triplicat, entre 2011 i 2017, les dotacions per ajuts econòmics vinculats a la infància, adults en situació de vulnerabilitat i gent gran, passant de 239.000 euros en 2011 a prop de 632.000 euros en 2017.

Nota de premsa
Més informació