Gaudeix dels parcs de Cornellà aquesta primavera

Durant 2017, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha fet un estudi sobre els usuaris dels parcs metropolitans. A Cornellà, han estat analitzats el parc de Can Mercader, el de Can Corts i el del Canal de la Infanta, i s'han fet entre 100 i 150 enquestes per parc. El qüestionari feia referència a la satisfacció com a usuaris, els seus hàbits d'ús, el model de parc i les característiques sociològiques del visitant.
El nivell de satisfacció de les persones enquestades és sempre positiu, per sobre de 5, i destaca el parc de Can Mercader amb una nota mitjana de 8,2 que el situa com el tercer més ben valorat de tota l'àrea metropolitana. Can Corts ha rebut un 7,6 i el del Canal de la Infanta, un 7,9. En tots ells, es destaca l'ambient o la gent que hi va, superant la mitjana dels parcs metropolitans. En temes generals, els usuaris coincideixen a apreciar aspectes com la tranquil•litat, l'entorn i la vegetació. I per millorar, consideren que caldria que hi hagués més fonts.
Com a dada curiosa, de les persones que visiten Can Corts i Can Mercader, el grup d'edat més nombrós és entre 25 i 44 anys. En canvi, al parc del Canal de la Infanta el grup més freqüent és el de menors de 16 anys. I per gènere, les dones són majoria a Can Mercader (55% dels visitants), i no ho són al Canal de la Infanta (48%) i Can Corts (47%).
La majoria dels usuaris enquestats van als parcs per passejar o descansar, i el segon motiu més citat és passejar el gos. També són significatius la quantitat d'enquestats que porten els nens a jugar, o bé hi van a practicar esport.


Vols col•laborar amb el visor de fauna als parcs?
L'AMB ha posat en marxa una aplicació web que mostra i dona informació, en temps real, de les observacions d'espècies en els parcs metropolitans. Es tracta d'una iniciativa de ciència ciutadana de l'Institut Català d'Ornitologia, que convida a participar i a compartir coneixement de manera molt senzilla, a través de l'aplicació NaturaList, o dels webs www.ornitho.cat i www.ocellsdelsjardins.cat

DESTACAT: http://amb.ico-apps.org/amb


Activitats ambientals als parcs
Un dels aspectes forts dels parcs de Cornellà és la gran quantitat d'activitats cíviques que hi tenen lloc. En especial, a Can Mercader i al parc del Canal de la Infanta són un espai preferent per fer actes socials o culturals. Per exemple, tots els diumenges a les 11.30 hores hi tenen lloc activitats familiars relacionades amb el medi ambient: un espai on adults i infants poden compartir una estona de joc i d'experimentació metre coneixen els valors dels parcs, la fauna i flora que contenen, i la seva importància per a la sostenibilitat de la ciutat. La programació s'extén de febrer a juny i de setembre a novembre.

Circuit inclusiu
El parc de Can Corts disposa des de desembre passat amb el primer circuit inclusiu de la ciutat, un projecte impulsat per l'Ajuntament de Cornellà i la Fundació Itinerarium que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat mitjançant el foment de la pràctica esportiva (corrent i/o caminant).
Aquest circuit es caracteritza per tenir recorreguts amb senyalitzacions especials que indiquen que són aptes per a persones amb diferents necessitats de mobilitat i serveixen per conscienciar tota la població sobre les dificultats d'accessibilitat que tenen les persones amb necessitats especials.
El denominat Circuit inclusiu, sumant Capacitats 39A tindrà un total de 7 quilòmetres un cop s'hi incorpori una ampliació fins al parc del Canal de la Infanta, i està senyalitzat amb indicacions de color rosa.

Informació dels parcs metropolitans