Tornada a l'escola per a més de 12.000 alumnes a Cornellà

Departament d'Educació

El nou curs comença amb tota l’oferta completa a educació primària, i amb un grup menys de P-3, mentre que a secundària s’han hagut d’ampliar línies de 1r d’ESO als instituts Maria Aurèlia Capmany, Esteve Terradas, Joan Miró i Miquel Martí i Pol, i la promoció de dues noves línies de 4t d’ESO a l’ Institut de Cornellà.

Enguany, hi ha hagut més matriculacions al cicles formatius de grau mitjà i superior (1.528 alumnes) i al batxillerat (670 alumnes). A Cornellà es poden cursar tres modalitats de batxillerat (ciència i tecnologia, humanitats i ciències socials, o arts) i l’opció del Batxibac (batxillerat en francès) i els cicles formatius als instituts Esteve Terradas i Miquel Martí i Pol, on també trobareu la FP dual, un model de formació que augmenta la col·laboració entre les empreses i els centres educatius.

Les vuit escoles bressol municipals també comencen nou curs amb 612 places. Totes ofereixen servei de menjador i servei d’acollida, de 7.30 a 9 h. L’Ajuntament també ofereix a les famílies els Espais Familiars (adreçats a menors entre 9 mesos i 3 anys) i els Espais Nadó (per a infants de 0 a 9 mesos), uns espais de trobada on els infants poden jugar i els adults tenen l’oportunitat de relacionar-se amb altres pares i mares. Cadascun d’ells està ubicat a les instal·lacions de l’Escola Bressol Mag Maginet (Sant Ildefons) i també a l’EBM La Trepa (Centre).

A més, cal destacar els diferents programes educatius impulsats des del consistori i que complementen el treball a les aules en la formació integral dels alumnes de la nostra ciutat.

PROGRAMES EN MARXA DURANT EL 2018-19

  • Cornellà Aprèn: iniciatives vinculades a l’aprenentatge al llarg de la vida, la promoció del talent i l’esforç personal.
  • Cornellà Brúixola: adreçat a l’alumnat del darrer curs d’ESO perquè conegui les opcions formatives postobligatòries.
  • Tauletes a l’aula: impulsar l’ús d’eines i aplicacions tecnològiques a l’educació infantil i primària des d’un punt de vista pedagògic. Projecte pilot a l’escola Torre de la Miranda.
  • Emprenedoria en anglès: projecte dissenyat per a l’alumnat d’ESO.